Sonra size ateş dokunur

 Zulme meyletmeyin; sonra size ateş dokunur.(HUD Suresi ayet:113)



Korkuyor-musun dedi.? Kim korkmaz ki .Hele Bildiyse.Oysa ne güzeldir, cehalet,bilmeden sorumlu tutulmazsın ki. Hangi öğretmen öğretmediği konudan sorumlu tutmuş ki öğrencilerini.
Keşke bilselerdi
dedi:
"Ateş yakabileceği herşeyi yakana dek yanar
-ancak o zaman söner. " O.Aruoba

Bazen kandırmak daha kolaydır kendini, gözlerini kapatınca birde çok da kolaylaşır .Cok defa yapmışımdır bende yatılı okulda gece yatakta gözlerimi kapatıp kendimi evimde odamda yatarken düşünürdüm mutfaktaki buzdolabının belirli aralıklara çalışırken çıkardığı sesi rahmetli babaannemin horlamasını duymaya çalışır ve o şekilde uyumaya çalışırdım. Örnek çok bende lakin anlatılmak istenen başka.

Bilmeden herhangi bir konuda usta olan, çevresindekilerin  de ondan daha bilgisiz olduğu o konu hakkında artık oterite kabul edilen ve saygı duyulan kişi ,o konuda gerçekten usta olan kişileri kendine saygı duyulan alana sokmamak için veyahut kendi saygı duyulan alanında bir zamanlar o konuda usta olmuş ama belli sebeblerden dolayı"yaşlılık,hastalık vb." kenara çekilmiş kişilerin  -o kişiler ki gerçek ustalıklarıyla zamanında kendi saygınlıklarını hak ederek kazanmış - kendi yaptığı ve gerçekte bir ustalık eseri olmadığını bir kalfanın bile çok rahat fark-ettiği şeyler hakkında , bir kaç kelimeyi değil  göz ucuyla imaya bile dayanamaması sonucu o eski ustaların eserlerine emeklerine hatta varlıklarına yaptığı şiddet dolu eylemle , çevredekilerin  yeninin elindeki  üretme ki ürettiği şeylerin ustalık eserleri olduğunu ve çok değerli olduklarına hükmederek   " Çevredeki kişilerin bilgeleri bu hükmü vermiştir." yaptıklarına sessiz kalınca    bunun daha ileri bir evresi bunun olağan ve olması gereken bir gerçeklik olarak görüp ,"stefan zweig vicdan zorbalığa karşı daki Calvinin Uşakları gibi"  artık meyletmenin de ötesine geçip bu şiddetin bir unsuru ve bir parçası üreticisi olan bu insanların yaşadığı yerde ; Gözlerinin önünde gerçekleşenleri gözlerini kapayınca gideceğini yeniden  olmak istediğin bir gerçeklikte bulacağını düşünsen ne olur ki.

Sanır-mısın sadece Cehennem ateşini kastediyor . Yanılıyorsun   bence . O ateşi yakan ateş yakmayı bilmediğinden  o ateşe yakın olan her kes payına düşeni alana dek yanar.





Yorumlar

Popüler Yayınlar